Ο Ρόλος των γονέων

Ο Ρόλος των γονέων
  • Συναισθηματική υποστήριξη:Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να έχουν τη συναισθηματική υποστήριξη και ενθάρρυνση των γονιών τους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.
    Όμως, αυτό που θα πρέπει να τονιστεί εδώ είναι ότι αυτές οι δύο λειτουργίες θα πρέπει να γίνονται με θετικό και όχι αρνητικό τρόπο.
    Οι γονείς θα πρέπει να τονίσουν ότι η αποτυχία δεν έχει να κάνει με το ΄΄ τι θα πει ο κόσμος ΄΄ ή ότι θα νιώσουν ντροπή, -ίσως μόνο στεναχώρια που δεν ανταμείφθηκαν οι κόποι του παιδιού- και από την άλλη θα πρέπει να τονίσουν ότι υπάρχουν και θα βρεθούν άλλες, εναλλακτικές λύσεις.
  • Ενθάρρυνση:Όταν το παιδί χάνει το κουράγιο του, οι γονείς δεν είναι σωστό να του λένε "δεν πειράζει, εξετάσεις είναι απλώς, δε χάθηκε κι ο κόσμος"για να το ενθαρρύνουν.
    Το παιδί εκείνη την ώρα που ρωτάει δεν κάνει την ερώτησή του προκειμένου να πάρει μια απάντηση που σχετίζεται με πιθανή αποτυχία, αλλά ρωτάει για να πάρει μια επιβεβαίωση των κόπων του και να βρει ένα ψυχικό στήριγμα.
    Το παιδί θέλει να αντλήσει δύναμη για να μπορέσει να συνεχίσει. Επομένως, μια καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους ερωτήματα θα ήταν: " έχεις κάνει τόσο καλή προετοιμασία που πραγματικά θα τα πας καλά ".
    Δηλαδή ο γονιός θα πρέπει αντικειμενικά να θυμίσει στο παιδί συγκεκριμένα γεγονότα, βαθμολογία στον έλεγχο και σε διαγωνίσματα, ώρες διαβάσματος, κλπ., ώστε να η ενθάρρυνση να μην είναι κενή περιεχομένου αλλά να βασίζεται σε αντικειμενικά, μετρήσιμα δεδομένα.

Τηλεφωνήστε μας στο 28310 57454 ή στείλτε μας Email στο info@francais-ederedaki.gr

Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στις εξετάσεις. Τα μαθήματα γίνονται σε μικρά τμήματα κλειστά 6 έως 8 ατόμων διδάσκει η Ελένη Δερεδάκη Επικοινωνία