17 ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΟΙ… ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ

 1. Η γνώση µίας µόνο γλώσσας δεν είναι αρκετή
 2. Στον κόσµο σήµερα, η γνώση µίας και µόνο ξένης γλώσσας δεν επαρκεί. Ένας µαθητής που
  µιλάει περισσότερες από µία ξένες γλώσσες αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας του στην αγορά
  εργασίας τόσο στην χώρα του όσο και στο εξωτερικό. Η εκµάθηση µίας ξένης γλώσσας αποτελεί
  ένα επιπλέον προσόν και ένα άνοιγµα σε νέους ορίζοντες, σε προσωπικό και επαγγελµατικό
  επίπεδο.
 3. Τα γαλλικά είναι, µε τα αγγλικά, η µοναδική γλώσσα που οµιλείται και στις 5 ηπείρους
 4. Περισσότερα από 200 εκατοµµύρια άνθρωποι µιλούν γαλλικά στις 5 ηπείρους. Τα γαλλικά
  αποτελούν βασική γλώσσα διεθνούς επικοινωνίας. Μετά τα αγγλικά, είναι η γλώσσα µε τον
  µεγαλύτερο αριθµό µαθητών και η 9η
  πλέον οµιλούµενη γλώσσα στον κόσµο. Τα γαλλικά είναι
  επίσης η 2η
  διδασκόµενη ξένη γλώσσα στον κόσµο µετά τα αγγλικά, και σε όλες τις ηπείρους. Ο
  ∆ιεθνής Οργανισµός Γαλλοφωνίας ενώνει 68 κράτη και κυβερνήσεις. Τέλος, η Γαλλία διαθέτει το
  µεγαλύτερο δίκτυο πολιτιστικών ιδρυµάτων στο εξωτερικό όπου διδάσκονται τα γαλλικά σε
  περισσότερα από 750 000 άτοµα.
 5. Ένα επαγγελµατικό προσόν
 6. Τα γαλλικά και τα αγγλικά αποτελούν αδιαµφισβήτητο επαγγελµατικό προσόν και διευκολύνουν
  την εύρεση εργασίας σε γαλλικές και γαλλόφωνες πολυεθνικές εταιρείες σε διάφορους τοµείς
  (εµπόριο, αυτοκινητοβιοµηχανία, είδη πολυτελείας, αεροναυπηγική κλπ.). Η Γαλλία, 5η
  εµπορική
  δύναµη, προσελκύει επιχειρηµατίες και επενδυτές, ερευνητές και αριστούχους ξένους φοιτητές.
 7. Ένα παράθυρο σε έναν ασύγκριτο πολιτισµό
 8. Τα γαλλικά θεωρούνται η κατ’εξοχήν γλώσσα του πολιτισµού. Κάθε µάθηµα γαλλικών συνοδεύεται από ένα πολιτιστικό ταξίδι στον κόσµο της µόδας, της γαστρονοµίας, των τεχνών, της αρχιτεκτονικής και των επιστηµών. Η εκµάθηση των γαλλικών δίνει πρόσβαση στα έργα µεγάλων γάλλων συγγραφέων όπως ο Βίκτωρ Ουγκώ ή ο Μαρσέλ Προύστ, και διάσηµων ποιητών όπως ο Σαρλ Μπωντλαίρ ή ο Ζακ Πρεβέρ. Ενθαρρύνει την κατανόηση του προφορικού λόγου αγαπηµένων αστέρων του κινηµατογράφου όπως οι Alain Delon και η Juliette Binoche, αλλά και το τραγούδι των αξέχαστων επιτυχιών της Edith Piaf ή του Charles Aznavour.
 9. Ένα προνόµιο για σπουδές στη Γαλλία
 10. Τα γαλλικά ανοίγουν τον δρόµο για σπουδές στη Γαλλία σε φηµισµένα πανεπιστήµια (Σορβόνη, πανεπιστήµιο Pierre et Marie Curie…) ή ανώτατες σχολές (HEC, Polytechnique, ESSEC) σε προνοµιακές οικονοµικές συνθήκες. Το γαλλικό κράτος παρέχει υπό ειδικούς όρους, υποτροφίες σε φοιτητές που κατέχουν τη γαλλική γλώσσα για την παρακολούθηση µεταπτυχιακών προγραµµάτων στη Γαλλία σε όλους τους κλάδους σπουδών µε στόχο την απόκτηση ενός διεθνώς αναγνωρισµένου πτυχίου.
 11. Ένα διαβατήριο για το Παρίσι και τη Γαλλία
 12. Η Γαλλία αποτελεί πρώτο τουριστικό προορισµό στον κόσµο µε περισσότερους από 70 εκατοµµύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Λίγες λέξεις γαλλικών αρκούν για να κάνουν το ταξίδι στο Παρίσι αλλά και στην υπόλοιπη Γαλλία ακόµη πιο ευχάριστο (από την ηλιόλουστη Κυανή Ακτή, στις χιονισµένες κορυφές των Άλπεων, περνώντας από τις άγριες ακτές της Βρετάνης) καθώς επίσης και για να κάνουν πιο κατανοητό τον πολιτισµό, την νοοτροπία και τον γαλλικό τρόπο ζωής. Τα γαλλικά είναι εξίσου χρήσιµα όµως και σε γειτονικούς ή µακρινότερους προορισµούς, όπως η Ελβετία, το Βέλγιο, το Λουξεµβούργο, η Αφρική, ο Καναδάς, οι Σευχέλλες…
 13. Η γλώσσα των διεθνών σχέσεων
 14. Τα γαλλικά αποτελούν γλώσσα εργασίας και µία από τις δύο επίσηµες γλώσσες διεθνών οργανισµών όπως ο ΟΗΕ, η UNESCO, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ∆ιεθνής Ολυµπιακή Επιτροπή, το ∆ιεθνές Κίνηµα Ερυθρού Σταυρού. Τα γαλλικά χρησιµοποιούνται σε µεγάλο αριθµό διεθνών δικαστηρίων. Κατά συνέπεια τα γαλλικά αποτελούν απαραίτητο προσόν για τα άτοµα που προσβλέπουν σε µια καριέρα στους διεθνείς οργανισµούς.
 15. Ένα παράθυρο στον κόσµο
 16. Μετά τα αγγλικά και τα γερµανικά, τα γαλλικά είναι η 3η γλώσσα στο διαδίκτυο πρίν από τα ισπανικά. Η κατανόηση των γαλλικών επιτρέπει µία διαφορετική µατιά στον κόσµο µέσα από την επικοινωνία µε την γαλλόφωνη κοινότητα στις 5 ηπείρους και την ενηµέρωση χάρις τα διεθνή δίκτυα γαλλόφωνων ΜΜΕ (TV5, France 24, Radio France Internationale…).
 17. Μία γλώσσα πνεύµατος και διαλόγου
 18. Τα γαλλικά συγκαταλέγονται στις αναλυτικές γλώσσες που δοµούν την σκέψη και αναπτύσουν το κριτικό πνεύµα. Είναι η γλώσσα των µεγάλων φιλοσόφων (Ντεκάρτ, Σαρτρ, Ντεριντά) και των διακεκριµένων επιστηµόνων (Πιερ και Μαρί Κιουρί, Παστέρ, Ζορζ Σαρπάκ). Μαθαίνοντας γαλλικά, το παιδί αναπτύσσει την ικανότητα της επιχειρηµατολογίας και την συνθετική παρουσίαση διαφορετικών απόψεων, τεχνικές ιδιαίτερα χρήσιµες στο πλαίσιο συζητήσεων ή διαπραγµατεύσεων.
 19. Η γλώσσα του «∆ιαφωτισµού»
 20. Τα γαλλικά είναι η γλώσσα των παγκόσµιων ιδανικών του ∆ιαφωτισµού και των φιλοσόφων που συνέβαλαν στη διάδοση της ιδέας των ∆ικαιωµάτων του Ανθρώπου ανά τον κόσµο.
 21. Η εκµάθηση των γαλλικών είναι εύκολη και ευχάριστη
 22. Η προκατάληψη που θέλει τα γαλλικά να είναι µία δύσκολη γλώσσα δεν ισχύει. Η χρήση της γλώσσας απαιτεί ακρίβεια αλλά ο πλούτος της επιτρέπει την έκφραση λεπτών διαφορών. Ακόµη και µε λίγα µαθήµατα µπορούµε πολύ σύντοµα να επικοινωνήσουµε στα γαλλικά. Ένα ευρύ φάσµα µεθόδων και τεχνικών διδασκαλίας κάνουν την εκµάθηση των γαλλικών ιδιαίτερα διασκεδαστική από τα πρώτα κιόλας χρόνια. Τα γαλλικά είναι ιδιαίτερα αγαπητά στους µαθητές γιατί είναι µία γλυκιά, µελοδική και ροµαντική γλώσσα.
 23. Μία γλώσσα για την εκµάθηση άλλων γλωσσών
 24. Η εκµάθηση των γαλλικών βοηθά στην ευκολότερη εκµάθηση άλλων λατινογενών γλωσσών (ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά..) αλλά και των αγγλικών καθώς πάνω από 50% του σύγχρονου αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από τα γαλλικά.
 25. ∆ιδασκαλία υψηλών απαιτήσεων
 26. Οι καθηγητές γαλλικής γλώσσας διακρίνονται για τον δυναµισµό, την εφευρετικότητα και την απαιτητικότητά τους. Η παράδοση αριστείας που χαρακτηρίζει τα γαλλικά, προσελκύει κυρίως µαθητές µε υψηλά κίνητρα και καλό επίπεδο. Η Γαλλία υποστηρίζει ενεργά την συνεχή επιµόρφωση των καθηγητών γαλλικής γλώσσας στο εξωτερικό έτσι ώστε να εγγυάται ένα υψηλό επίπεδο διδασκαλίας.
 27. Μία δηµιουργική γλώσσα
 28. Τα γαλλικά ακούγονται συχνά στην θεατρική σκηνή. Οι καθηγητές γαλλικών ανεβάζουν τακτικά θεατρικά έργα και συµµετέχουν µε τους µαθητές τους σε φεστιβάλ γαλλόφωνου θεάτρου. Η εκµάθηση των γαλλικών δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν µπροστά στο κοινό και να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους. Οι µαθητές έχουν επίσης την δυνατότητα να µάθουν γαλλικά µέσα από ένα ανεξάντλητο ρεπερτόριο τραγουδιών του χθές και του σήµερα.
 29. Πολλές δυνατότητες ανταλλαγών
 30. Με τα γαλλικά οι µαθητές έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν µε άλλους γαλλόφωνους νέους της ηλικίας τους. Οι δυνατότητες ανταλλαγών που προσφέρονται είναι πολλές, µέσω κλασσικής αλληλογραφίας ή µέσω internet. Ένα ευρύ φάσµα προγραµµάτων διαµονής στη Γαλλία καλύπτει όλα τα γούστα και αποτελούν µοναδικές εµπειρίες. Αναρίθµητες συνεργασίες ενώνουν γαλλικά ιδρύµατα µε σχολεία ανά τον κόσµο συµβάλοντας στην δηµιουργία του µεγαλύτερου εκπαιδευτικού δικτύου στον κόσµο.
 31. Η γαλλική εκπαίδευση στο εξωτερικό, ένα µοναδικό δίκτυο στον κόσµο
 32. 430 σχολικά ιδρύµατα σε 130 χώρες µε περισσότερους από 235 000 µαθητές εκ των οποίων 56% αλλοδαπής εθνικότητας, γεγονός που αποτελεί την πρωτοτυπία του δικτύου γαλλικών σχολείων του εξωτερικού.
 33. Βασικός στόχος, η προώθηση της γλωσσικής ποικιλότητας
 34. Η χρήση των γαλλικών συµβάλει σηµαντικά στην διατήρηση της γλωσσικής ποικιλότητας και περιορίζει την γενικευµένη και αποκλειστική χρήση µίας και µόνο γλώσσας σε έναν παγκοσµιοποιηµένο κόσµο.

Τηλεφωνήστε μας στο 28310 57454 ή στείλτε μας Email στο info@francais-ederedaki.gr

Μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στις εξετάσεις. Τα μαθήματα γίνονται σε μικρά τμήματα κλειστά 6 έως 8 ατόμων διδάσκει η Ελένη Δερεδάκη Επικοινωνία